S.T. Dupont Tarihçesi;

S.T. Dupont Tarihçesi;

 

  • 1884 yılında S.T. Dupont dünyanın en önde gelen perakendecilerinden birisi olan Les Grands Magasins du Louvre’nin tedarikçisi olarak satış ağı ve adedinin artmasında büyük bir adım atmış oldu.

 

  • 1919 yılında S.T. Dupont üretim merkezi Simon Tissot Dupont’un iki oğlu Lucien ve Andre’ya geçti. 1921 yılında iki kardeş 8 Mayıs günü Hotel particiluer’i satın aldı ve daha sonrasında büyüyen arzı karşılamak için Paris’teki Dieu’yu satın aldı. Tam 5 yıl sonra 1924 yılında Dupot kardeşler Paris’teki atölyelerini yoplayıp ailelerinin memleketi olan Faverges kentine taşıdı. Avrupa’nın neredeyse en saf gölü olan Annecy gölü yanında , Alp eteklerinde kurulan bu fabrika içerisinde hala S.T. Dupont aksesuarlar üretilmektedir. Fabrikanın bulunduğu ortam, doğal güzellikleri, temiz havası gibi etmenlerin dupont kardeşlerin karar verme aşamalarında onlara çok ilham verdiği her daim konuşulmaktadır.

 

  • 1930 yılında Lucien Tissot Dupont valiz ve çantalarda kullandıkları derinin daha sağlam ve esnek olabilmesi için devrim niteliğinde bir süreç icat etti. Deride ekstra dayanıklılık ve esneklik için imalat sürecinde elmas tozu kullanmaya başladı. Bu sayede deride üstün mukavemet, ısıya ve neme dayanıklılık gibi bir çok özellik artmış oldu. Bu teknik hala S.T. Dupont Diamond Soft serisinde kullanılmaktadır.

 

  • 1941 yılında Patiala Maharajah 100 çanta sipariş ettiğinde her birisi içeriinde altından yapılmış bir adet s.t. dupont çakmak vardı. Yenilikçi Dupont zanaatkarları en lüks çakmakları tasarlamak için oldukça uğraşmışlardı.

 

  • 1947 yılında Hollywood oyuncusu Humphrey Bogart uçak yolculuğu ve hafta sonu gezileri için hafif bir seyahat çantası tasarlamaları için S.T. Dupont yöneticilerinden ricada bulundu. Aynı yıllarda kraliçe II. Elizabeth olan Prenses Elizabeth’in düğünü için kişiselleştirilmiş bir çanta S.T. Dupont tarafından tasarlanarak üretildi.

 

  • 1951 yılında Windsor düşesi için S.T. Dupont özel olarak tasarlanmış bir seyahat çantası yarattı.

 

  • 1953 yılında Andre Dupont ilk bayan el çantası olan Riviera’yı sınırlı adette olacak şekilde üretti. Bu Dupont çantalar üzerinde exotic deriler kullandı ve ilk müşterisi Audrey Hepburn oldu.

 

  • 1973 yılında jackie kenndy Onassis kendisi için özel olarak yapılmış s.t. dupont çakmağına uygun ve aynı çizgide bir tükenmez kalem istedi ve s.t. dupont zanaatkarları onun için bunu tasarladılar.

 

  • 2004 yılında 007 James bond serisi çıkartıldı ve 3 koleksiyon olacak şekilde sınırlı adetler ile üretildi. 105 yılında ise spectre için bir çakmak özel bir tasarım ile piyasaya sunuldu.

 

  • 2013 yılında s.t. dupont Fransa’nın en prestijli ödüllerinden birisi olan Entreprise Du Patrimonie Vivant (yaşayan miras) ödülüne layık görüldü.
Etiketler: S.T. Dupont
Kasım 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR