Puro nem seviyesi ne olmalı?

Puro nem seviyesi ne olmalı?

Puro içerken en önemli unsur puro nem seviyesi doğru olan bir puro tüketmektir. Çünkü ne kadar kaliteli ve pahalı bir puro alsanızda eğer doğru nem de içmiyorsanız puro sizin için can sıkıcı ve keyifsiz bir hal alacaktır. Doğru nem seviyesi belirli bir değer olmayıp bir aralık olarak düşünebilirsiniz. 

Doğru puro nem seviyesi %65 ile %75 arasındaki her nem seviyesidir. Bu nem seviyesindeki her puro belirli bir zevk ve kalite dahilinde içilebilmektedir. Hangisinin en doğru olduğuna karar vermek ise tamamen sizin ağız tadınıza kalmış bir durumdur. Buradaki en önemli unsur nasıl bir puro içiminden zevk aldığınızdır. Karar aşamasında bilmeniz gereken bilgi ise aşağıdadır;

nem arttıkça puronun çekimi zorlaşır, dumanı azalır, ağıza gelen aroma oranı artar, nem azaldıkça duman artar, içim kolaylaşır ve aroma alımı göreceli oalrak azılır. Dengesiz nemlenme ise puro da düzensiz ve dengesiz bir yanıma sebep olabilir. Puronun nem seviyesi her yerinde aynı düzeyde olması gerekmektedir. Tabi ilk yakım şekli dakikada maximum 2-3 nefes çekiyor olmanız durumunda bu bahsettiğimiz koşulalr geçerlidir. Puro yu çok ısıtmamanız gerektiğini aklınızdan hiç çıkarmayınız.

Kimi puroseven tüketiciler 65 nemde puro içmekten zevk alırken kimisi de 75 nemde seveblir ve ikiside doğru nem seviyeleridir. Buradaki amaç purodan neler almak istediğinizi bir teraziye koymak ve ağır olan tarafa yakın bir nem seviyesinde puronuzu keyifle içmektir. Bu nem değeri direk bulunabilecek bir şey değildir ve zamanla puro tüketerek bulabileceğiniz bir durumdur.

Keyifli puro içmeler. 

Etiketler: puro, nem, nemlendirici, adorini, xikar, boveda
Mart 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR