İspanyol Sedir Ağacı

İspanyol Sedir Ağacı

 

Deniz seviyesinden yaklaşık 1200 m. yüksekte yetişmektedir. Bu ağacın doğal olarak yetiştiği ülkeler arasında Arjantin, Barbados, Belize, Brezilya, Bolivya Kolombiya, Kosta Rica, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guetamala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Nikaragua, Panama, Peru, Surinam ve Venezuella bulunmaktadır. Ayrıca İspanyol sedir ağacı Güney Afrika’da bazı çiftliklerde de üretilmeye devam etmektedir.

 
     Gerçek ve purolar için en iyisi olan puro kutuları İspanyol sedir ağacından üretilmektedir. Bunun birçok sebebi mevcut. İspanyol sedir ağacının kendine has bir kokusu vardır. Bu koku ile puroların aromalarına tat katarak tadını ve içimini güzelleştirmektedir. Kendine has kokusu ile birlikte, İspanyol sedir ağacı içerisinde bulunan ve sadece bu ağaca özgü yağlar sayesinde purolar, böceklenmelerden, mantar oluşumundan ve rutubete bağlı küflenmelerden korunmaktadır. İspanyol sedir ağacı, bir puronun bulunduğu ortamdaki nemi olması gerektiği değerlere getirir ve bunu yine kendine has nem alıp verme özelliği ile sağlamaktadır. Daha ilginç olanı ise bu ağacın ani sıcaklık farklılıklarından hemen etkilenmemesi ve purolar için yavaş sıcaklık geçişleri sunmasıdır. İspanyol sedir ağacı ile yapılan bir humidor içerisindeki sıcaklık, ani olarak değil kademeli olarak artmakta ve azalmaktadır..
 
İspanyol sedirinin sınırlı bir üretimi olduğundan dolayı ithalatı kısıtlı ve çeşitli prosedürler içermekte. Afrika menşeili İspanyol sedir ağaçlarının kokusunun biraz daha tatlı olduğu konuşulmaktadır. Amerika’da yetişen İspanyol sedir ağaçlarının ise daha kaliteli olduğu söylenir ve bu ağaçla yapılan humidorların bu anlamda daha kaliteli olduğu ortak bir yargıdır. 


Nerede Yetişir
İspanyol sedir ağacı ülkemizde yetişmemektedir, tropik iklim kuşağında Orta ve Güney Amerika ülkelerinde yetişmekte. İsminde geçtiği gibi İspanya’da yetişen bir ağaç olmadığı gibi ülkemizde yetişen sedir ağaçları ile de hiç bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu sadece isim benzerliğidir. İspanyol sedir ağacı maun ağacı ile aynı familyadan gelen ve kendine has bir ağaç çeşididir. Humidor yapımında kullanılan ve ülkemizde satılan hiç bir sedir ağacının İspanyol sedir ağacı ile bir benzerliği bulunmamaktadır. Sedir ağacından yapılan bu humidorları kullanan puroseven tüketiciler maalesef sürekli nem, sıcaklık, aroma, böcek ve küf gibi sıkıntılar ile uğraşmaktadır.

Biz biliyoruz ki puro içen kişi için en başta alınası gereken aksesuar puro kutusudur. Çünkü onbinlerce lira harcadığınız purolarda 1 kere bile problem yaşamak çok sıkıntı ve masraflı sonuçlar doğuracaktır. Bunun yaşanamması için sadece ispanyol sedirinden yapılmış humidorlar satmaktayız.

r
Etiketler: ispanyol sedir ağacı,spanish cedar, cedrele odarato,puro kutusu,vohiba puro kutusu,puro malzemeleri,puro aksesuarları
Mart 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR