Profesyonel puro bar saklama araçları genellikle puro saklama kutuları ve puro mahzenleridir, sıradan puro perakende mağazaları genellikle puro saklama kutuları ve puro meraklıları genellikle saklama kutuları, kutular ve torbalar kullanır.
Genel olarak, el yapımı puroların bir saklama kutusunda saklanması gerekirken, çoğu makine yapımı purolar, nemi daha uzun süre tutan ve kolayca kaçmayan selofan ile sarıldığı için bir saklama kutusundan uzak tutulabilir.
Mevsimler, puro saklama ortamının sıcaklığını ve nemini önemli ölçüde etkileyebilir ve uygun ortamı korumak için buna göre ayarlanması gerekir. Yazın purolarınızda yüksek sıcaklıktan kaçınmalısınız, kışın neme dikkat etmelisiniz, yağışlı mevsimde hava neminin yüksek olduğu mevsimlerde küflenmeyi önlemek için saklama araçlarınızın nemini ayarlamalısınız. Saklama işlemi sırasında puroların sıcaklık ve nemlerinin bölgeye göre ayarlanması gerekir.
Puro depolama ve bakım sorunlarının ele alınması
Puro kalıbı
Küflü puroların başlıca nedeni bakım ortamındaki yüksek nemdir.
Küf ciddi değilse, puro yüzeyindeki az miktarda beyaz küfü silin ve puroyu doğal ortamın sıcaklığında bir miktar nemin kurutması için nemlendiriciyi üç ila beş gün çıkarın. Puro yüzeyinde yoğun mavi-yeşil küf oluşursa, puroyu hemen atın.
kırık purolar
Çatlak purolar, saklama ortamındaki nem eksikliği nedeniyle çok fazla su kaybetmiş purolardır ve puronun genel nem içeriği düşerek ambalajının patlamasına neden olur.
Bu durumda, selofanı purodan çıkarın, çıplak puroyu bir puro kutusuna koyun ve nemlendiriciye su ekleme miktarını ve sıklığını artırın. Bu süre zarfında, purolar nemi eşit şekilde emmelerini sağlamak için düzenli bir şekilde yerleştirilmelidir.
Puro Böcekleri
Kurtlu bir puro, yüzeyinde iğne deliği büyüklüğünde delikler, yaprak kalıntıları ve hatta tütün böcekleri olan bir purodur.